Standard Audit File for Taxation (SAF-T)

Curs Standard Audit File for Taxation

Standard Audit File for Taxation (SAF-T)

Curs Standard Audit File for Taxation
Evenimentul este recomandat contribuabililor mari și mijlocii care au obligația de raportare SAF-T prin intermediul declarației 406.

Raportarea SAF-T, care constă în transferul electronic de date contabile și fiscale de la companii către administrația fiscală, a fost dezvoltată de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) că o metodă unitară de colectare a datelor fiscale și financiare care să prezinte avantaje atât pentru autoritățile fiscale, cât și pentru companiile multinaționale.

Așadar, noul procedeu tinde spre simplificarea proceselor de conformare, pentru contribuabili, și de analiză, pentru ANAF. Practic, este vorba de introducerea unui set de raportări periodice de date, într-un format predefinit, pe baza informațiilor din evidențele contabile și fiscale ale contribuabililor aplicabile fiecăruia. Informația va fi standardizată, contribuabilii vor raporta aceleași date, în același format, astfel că autoritatea fiscală le va putea analiza automat.

Pregătirea datelor esențiale pentru declarare și control va fi automatizată, procedura de inspecție fiscală va deveni mai puțin împovărătoare (se va reduce timpul petrecut de inspectorii fiscali la sediile contribuabililor) sau chiar se va digitaliza, iar rambursarea de TVA va fi posibilă într-un timp mai scurt. În plus, reducerea poverii administrative va permite redistribuirea resurselor umane în zone deficitare. Toate aceste beneficii vor fi observate însă pe termen lung, pentru că, în prima fază, companiile, dar și ANAF, vor avea de suportat un cost de conformare la noul sistem de raportare.

În concluzie, aspectele legate de implementarea SAF-T trebuie tratate cu atenție, în special de către companiile mari, având în vedere că reprezintă una din cele mai importante transformări pe care le-a suferit sistemul fiscal din România până în prezent.

Subiecte abordate

Punerea în aplicare cuprinde următoarele etape:

  • Raport de audit SAF-T (etapă de preimplementare cu consultanță privind cerințele SAF-T, auditarea fluxurilor de date necesare raportarii SAF-T și maparea tranzacțiilor din perspectiva TVA, impozit pe profit, plan de conturi contabile, codificare taxe solicitate de ANAF.
  • Ce date raportăm și cum? Noile declarații cerute de ANAF.
  • Noul sistem de raportare – detalii despre noul standard de raportare.
  • Etapa de implementare a unei soluții tehnice de raportare SAF-T în vederea generării declarației 406 în conformitate cu structura pusă la dispoziție de ANAF.
  • Procesul de depunere SAF-T
  • Generarea declarației 406, depunerea declarației 406.
  • Cum gestionăm relația cu ANAF în ceea ce privește SAF-T. Curs Standard Audit File for Taxation

Certificarea finală

Ca urmare a parcurgerii programului, OK Service Corporation va emite un Certificat de Participare pentru fiecare participant.

Descarcă prospectul

Pentru a vizualiza prospectul acestui program, vă rugăm să apăsați pe butonul de DESCARCĂ PROSPECTUL de mai jos, să completaţi câmpurile solicitate și să trimiteți formularul. Veți fi redirecționat automat către prospectul programului după trimiterea formularului.

Înscriere

Pentru a vă înscrie la acest program, vă rugăm să apăsați pe butonul ÎNSCRIE-TE de mai jos, să completaţi câmpurile solicitate și să trimiteți formularul.

Taxă de participare

Instruire 1450 lei +TVA

Servicii conexe Hotel Orizont, Predeal 2530 Lei cazare și masă 4 zile/3 nopți
(val./cont/cam. 600 lei)
Servicii conexe Hotel Orizont, Predeal 1875 Lei cazare și masă 3 zile/ 2 nopți
(val./cont/cam. 360 lei)

Data limită de înscriere pentru acest program este 09.02.2023!

Reduceri

Instruire 1200 lei + TVA / participant până la 31 ianuarie 2023

Data

16 - 19 feb. 2023

Taxa de participare

1450RON

Certificari

Certificat OKSC
Predeal, Hotel Orizont

Locație

Predeal, Hotel Orizont
Strada Trei Brazi 6, Predeal 505300

Organizator

OK SERVICE CORPORATION
Website
https://okservice.ro

Lectori

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top