Acasa/Cursuri Online/Standard Audit File for Taxation (SAF-T)

Evenimentul este recomandat contribuabililor mari și mijlocii care au obligația de raportare SAF-T prin intermediul declarației D406. Curs Standard Audit File Taxation SAFT

Raportarea SAF-T, care constă în transferul electronic de date contabile și fiscale de la companii către administrația fiscală, a fost dezvoltată de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) că o metodă unitară de colectare a datelor fiscale și financiare care să prezinte avantaje atât pentru autoritățile fiscale, cât și pentru companiile multinaționale.

Așadar, noul procedeu tinde spre simplificarea proceselor de conformare, pentru contribuabili, și de analiză, pentru ANAF. Practic, este vorba de introducerea unui set de raportări periodice de date, într-un format predefinit, pe baza informațiilor din evidențele contabile și fiscale ale contribuabililor aplicabile fiecăruia. Informația va fi standardizată, contribuabilii vor raporta aceleași date, în același format, astfel că autoritatea fiscală le va putea analiza automat.

Pregătirea datelor esențiale pentru declarare și control va fi automatizată, procedura de inspecție fiscală va deveni mai puțin împovărătoare (se va reduce timpul petrecut de inspectorii fiscali la sediile contribuabililor) sau chiar se va digitaliza, iar rambursarea de TVA va fi posibilă într-un timp mai scurt. În plus, reducerea poverii administrative va permite redistribuirea resurselor umane în zone deficitare. Toate aceste beneficii vor fi observate însă pe termen lung, pentru că, în prima fază, companiile, dar și ANAF, vor avea de suportat un cost de conformare la noul sistem de raportare.

În concluzie, aspectele legate de implementarea SAF-T trebuie tratate cu atenție, în special de către companiile mari și mijlocii, având în vedere că reprezintă una din cele mai importante transformări pe care le-a suferit sistemul fiscal din România până în prezent.

Subiecte abordate

 

Punerea în aplicare cuprinde următoarele etape:

 • Informații generale SAF-T
  • Cadrul legislativ
  • Persoanele obligate la depunerea declarației D406
  • Contravenții în cazul nedepunerii sau depunerii incorecte
  • Conținutul declarației informative D406
  • Termenele de declarare
  • Depunerea declarației D406
  • Metode de lucru pentru pregătirea fișierului XML
 • Raport de audit SAF-T – etapă de pre-implementare cu consultanță privind cerințele SAF-T, auditarea fluxurilor de date necesare raportării SAF-T și maparea tranzacțiilor din perspectiva TVA, impozit pe profit, plan de conturi contabile, codificare taxe solicitate de ANAF.
 • Noul sistem de raportare – detalii despre noul standard de raportare.
 • Etapa de implementare a unei soluții tehnice de raportare SAF-T în vederea generării declarației D406 în conformitate cu structura pusă la dispoziție de ANAF.
 • Procesul de depunere SAF-T.
 • Generarea declarației D406, depunerea declarației D406.
 • Cum gestionăm relația cu ANAF în ceea ce privește SAF-T.

Sesiune de întrebări și răspunsuri.

Detalii și aspecte practice secțiunii SAF-T cu raportare lunară/trimestrială. Curs Standard Audit File Taxation SAFT

Cursul se va derula pe parcursul a 8 ore structurat în 2 module a câte 4 ore în fiecare zi. Se va analiza aplicat noul sistem SAF-T, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum să raporteze informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.

Lectori

Nicu Popa – are o experiență de 19 ani în servicii de contablitate și consultanță pentru companii românești și străine. A fost implicat în organizarea și ținerea contabilității financiare, precum și misiuni de audit pentru societăți din domenii de activitate diverse. Experiența să extinsă într-o serie de industrii i-a permis să identifice soluții IT orientate spre afacere și să realizeze aplicații software pentru satisfacerea diverselor nevoi ale clienților în domeniul raportării financiar-contabile și fiscale.
Nicu Popa este absolvent al Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice din București, urmând și cursurile programului de master Audit și Management Contabil în cadul aceleiași facultăți. Studiile economice au fost completate de cele juridice, obțînând și diplome în Drept la Facultatea de Drept a universității din București, în cadrul căreia a absolvit în masterul în Drept Fiscal.

Dan Cristian – experiență în Data and Business Intelligence, a implementat peste 50 de proiecte diferite la clienți importanți naționali și internaționali. Cu o experiență financiară extinsă, a creat o raportare completă pentru analiză ad-hoc, pregătirea datelor, dashboard și analiza datelor, modele de planificare strategică care au permis antreprenorilor și echipelor de management să extindă datele de planificare dincolo de finanțare, extrăgând date operaționale și tranzacționare în timp real din diferite sisteme existente.
Expertiză extinsă în crearea și implementarea:

 • Soluțiilor Datawarehouse și Datamarts;
 • Intrumente de raportare integrate pentru planificare și prognoză, analize predictive;
 • Dashboard dinamic bazat pe date în lot și în timp real;
 • Statistici avansate, modele predictive și algoritmi;
 • Conformitate fiscală/ raportare;
 • Asistență și soluții cheie în timpul auditarilor fiscale.

Certificate

Ca urmare a parcurgerii programului, OK Service Corporation va emite un Certificat de Participare pentru fiecare participant.

Descarcă prospectul

Pentru a vizualiza prospectul acestui program, vă rugăm să apăsați pe butonul de DESCARCĂ PROSPECTUL de mai jos, să completaţi câmpurile solicitate și să trimiteți formularul. Veți fi redirecționat automat către prospectul programului după trimiterea formularului.

Reduceri

1099 Lei + TVA / participant până la 31 martie 2023

DATA
20-21 aprilie 2023
DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE
19 aprilie 2023

LECTORI

NICU POPA, DAN CRISTIAN

PLATFORMĂ DESFĂȘURARE
CURSURI ONLINE

ONLINE pe platforma ZOOM cu maxim 30 de participanți.

Taxa de participare:

1.099 lei

21% Off

 

Prețurile afișate nu conțin TVA!