Raportarea SAF-T, devenită efectivă odată cu prima obligație de transmitere, la începutul anului trecut, a reprezentat și continuă să reprezinte o provocare atât pentru contribuabilii raportori, cât și pentru dezvoltatorii de software. Având în vedere complexitatea operațiunilor economico–financiare derulate în prezent, o serie întreagă de aspecte au fost soluționate de-a lungul timpului sau continuă să ceară soluții în special la nivel individual. Raportarea SAF-T
Experiențele de până acum ne arată că raportarea este complexă și necesită pregătire, atenție, dar mai ales, cunoașterea cât mai în detaliu a elementelor care o definesc. Pentru că validarea unui fișier .xml generat de aplicație nu este garanție a unei raportări complete și corecte, vă propunem o întâlnire în care să discutam amănunțit, aspectele esențiale care o definesc.
Calitatea raportării depinde de pregătirea aplicației, de actualizarea informațiilor, de modalitatea de reflectare în contabilitate, de respectarea regulilor de utilizare a aplicației, dar și de aplicație în sine.
Subiecte abordate
Pe parcursul întâlnirii vom urmări două aspecte principale:
- o primă parte, în care se vor analiza aspecte care țin de conștientizarea conținutului declarației și a informațiilor care trebuie raportate către ANAF, parte în care va fi exemplificat modul în care se transpun în raportare principalele operațiuni care definesc activitatea unei societăți, precum și
- o a doua parte, în care se vor analiza măsuri menite să asigure corectitudinea întocmirii raportării, precum și a faptului că datele sunt complete.
Ne bazăm, în aprofundarea subiectului, pe experiența acumulată de-a lungul raportărilor anterioare, pe soluțiile adoptate pentru depășirea obstacolelor întâlnite, având în vedere și soluțiile tehnice de generare a fișierului specific raportării. De asemenea, se vor detalia metode de verificare a datelor raportate, plecând de la cel mai des întâlnite erori identificate.
Este încurajată o întâlnire interactivă, o discuție liberă între participanți, care să ajute la soluționarea problemelor întâlnite în practică. Raportarea SAF-T
Întâlnirea se va derula pe parcursul a 4 ore și se adresează atât companiilor care sunt deja în proces de raportare, încă de anul trecut (contribuabilii mari), cât și companiilor pentru care obligația de raportare a intervenit începând cu luna ianuarie a acestui an (contribuabilii mijlocii).
Lectori
Adriana POPA – Conf. univ. dr. Adriana Popa, lector autorizat CECCAR, a devenit, recent, membru al Panelului Internațional pentru Educație, înființat de International Federation of Accountants (IFAC) pentru a facilita accesul la cunoștințe de specialitate și resurse și pentru a sprijini educația de calitate pentru formarea unor profesioniști contabili pregătiți pentru piața muncii.
Nicu POPA – are o experiență de 19 ani în servicii de contablitate și consultanță pentru companii românești și străine. A fost implicat în organizarea și ținerea contabilității financiare, precum și misiuni de audit pentru societăți din domenii de activitate diverse. Experiența să extinsă într-o serie de industrii i-a permis să identifice soluții IT orientate spre afacere și să realizeze aplicații software pentru satisfacerea diverselor nevoi ale clienților în domeniul raportării financiar-contabile și fiscale. Nicu Popa este absolvent al Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice din București, urmând și cursurile programului de master Audit și Management Contabil în cadul aceleiași facultăți. Studiile economice au fost completate de cele juridice, obțînând și diplome în Drept la Facultatea de Drept a universității din București, în cadrul căreia a absolvit în masterul în Drept Fiscal.
Certificate
Ca urmare a parcurgerii programului, OK Service Corporation va emite un Certificat de Participare pentru fiecare participant.
Descarcă prospectul
Pentru a vizualiza prospectul acestui program, vă rugăm să apăsați pe butonul de DESCARCĂ PROSPECTUL de mai jos, să completaţi câmpurile solicitate și să trimiteți formularul. Veți fi redirecționat automat către prospectul programului după trimiterea formularului.
Reduceri
615 Lei+TVA/participant până la 17 martie 2023
Taxa de participare:
800 lei
TVA | Prețurile afișate nu conțin TVA! |
---|
PARTICIPANȚII LA ACEST PROGRAM AU MAI FOST INTERESAȚI ȘI DE…