Acasa/Cursuri Online/Elaborarea Strategiei de Management (Gestionare) a Riscului din Cadrul Entității Publice

Tematica abordată

1. Prezentarea Standardului 8 – Managementul riscului.

2. Noțiuni de bază privind managementul riscurilor: definiția riscului, tipuri de risc, identificarea riscurilor.

3. Evaluarea riscurilor, impact și probabilitate, scorul riscului. Analiza riscului. Importanța stabilirii cauzelor și surselor de risc. Evaluarea riscului. Stabilirea scării de evaluare a probabilității și impactului. Erori posibile.

4. Stabilirea răspunsului la risc. Tipuri de răspuns la risc. Modalitatea de alegere a răspunsului la risc. Criterii de stabilire a impactului și probabilității.

5. Riscul inerent, riscul rezidual, toleranţa la risc. Conceptul de apetit la risc. Importanța apetitului la risc. Stabilirea apetitului la risc. Măsurile de control.

6. Strategii de risc: acceptarea sau tolerarea riscului; monitorizarea permanentă şi revizuirea riscurilor; transferarea/ externalizarea riscului; tratarea sau atenuarea riscurilor prin stabilirea măsurilor de control

7. Strategia de management al riscului – document sau concept? Prevederile OSGG 600/2018 vs. practica internațională în ceea ce privește strategia de management al riscului.

8. Diferența dintre strategia de risc și strategia de management al riscurilor.

9. Conținutul strategiei de management al riscului și rolul acesteia. Diferența dintre strategia de management al riscului și procedura de sistem privind managementul riscului.

10. Elaborarea strategiei de management al riscului – practica internațională.

11. Elaborarea procedurii de management al riscului – prevederile OSGG 600/2018.

12. Model de strategii de management al riscului conform OSGG 600/2018 și practicii internaționale.

Certificarea finală

La finalizarea cursurilor, participanții vor primi Certificate de Participare eliberate de către OK SERVICE CORPORATION.

Descarcă prospectul

Pentru a vizualiza prospectul acestui program, vă rugăm să apăsați pe butonul de DESCARCĂ PROSPECTUL de mai jos, să completaţi câmpurile solicitate și să trimiteți formularul. Veți fi redirecționat automat către prospectul programului după trimiterea formularului.

DESCARCĂ PROSPECTUL

Înscriere

Pentru a vă înscrie la acest program, vă rugăm să apăsați pe butonul ÎNSCRIE-TE de mai jos, să completaţi câmpurile solicitate și să trimiteți formularul.

ÎNSCRIE-TE ONLINE
PARTICIPĂ LA CLASĂ

Reduceri

10% pentru minim 2 persoane
15% pentru grupuri de 3-10 persoane

DATA
17 – 20 noiembrie 2022
DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE
10 noiembrie 2022

LECTORI

Dragoș NICULAE

PLATFORMĂ DESFĂȘURARE
CURSURI ONLINE

ZOOM
Întrebări frecvente

Taxa de participare:

1.100 lei

PARTICIPANȚII LA ACEST PROGRAM AU MAI FOST INTERESAȚI ȘI DE…